Concordia was de Romeinse godin van de eendracht, meestal opgevat als de eendracht onder de leden van eenzelfde geslacht en van eenzelfde familie, of in staatkundige zin als de eendracht onder de burgers en onder de verschillende standen, wier twisten zo dikwijls de staat in het grootste gevaar hebben gebracht.

Gewoonlijk stelde men Concordia voor als een deftige, bejaarde vrouw met een hoorn des overvloeds in de linker- en een schaal, of een olijftak in de rechterhand, somtijds ook met in elkander geslagen handen.

 

 

 

~ Home ~

~ Menu ~

~ Route ~

~ Contact ~

~ Impressie ~

~ Activiteiten ~

~ Geschiedenis ~

~ Koppelingen ~

~ Persberichten ~

~ Cafetaria ~

~ Vacatures ~

 

Persbericht

<< Vorige          Volgende >>

De Dinkellandvisie, Weekkrant voor Dinkelland, week 13, 2009

Boeiende voorjaarsavond Heemkunde Denekamp.

Heemkunde Denekamp hielp op maandagavond 16 maart jl. haar traditionele voorjaarsavond. Na de geslaagde lezingenavonden met grote opkomst in 2008, met als onderwerpen 'edelherten in Twente' en 'vroegere concentratiekampen in het Eemsland' (met excursie op 22 augustus 2009) werd nu een kijkje gegeven in de prachtige natuur van Twente.

Opnieuw kon in de sfeervolle zaal van Concordia in Denekamp een bijzonder geslaagde avond worden aangeboden. Liefst tachtig bezoekers waren aanwezig en konden genieten van verhalenverteller en fotograaf Eddy Oude Voshaar uit Losser. Eddy Oude Voshaar, zelf geboren op het landgoed Singraven, toonde sfeervolle natuuropnamen, gelardeerd met humorvolle vertellingen en uitspraken. De grote variatie aan natuuropnamen met prachtige details bleven de hele avond boeien.