Concordia was de Romeinse godin van de eendracht, meestal opgevat als de eendracht onder de leden van eenzelfde geslacht en van eenzelfde familie, of in staatkundige zin als de eendracht onder de burgers en onder de verschillende standen, wier twisten zo dikwijls de staat in het grootste gevaar hebben gebracht.

Gewoonlijk stelde men Concordia voor als een deftige, bejaarde vrouw met een hoorn des overvloeds in de linker- en een schaal, of een olijftak in de rechterhand, somtijds ook met in elkander geslagen handen.

 

 

 

~ Home ~

~ Menu ~

~ Route ~

~ Contact ~

~ Impressie ~

~ Activiteiten ~

~ Geschiedenis ~

~ Koppelingen ~

~ Persberichten ~

~ Cafetaria ~

~ Vacatures ~

 

Persbericht

<< Vorige          Volgende >>

De Dinkellandvisie, Weekkrant voor Dinkelland, week 04, 2009

Frank Uit het Broek en Hans Woertman (Concordia) beste biertapduo van Horeca Denekamp

Frank Uit het Broek (l.) en Hans Woertman van 'Concordia'  met de enorme wisselbokaal, behorend bij de titel 'Beste biertapper van Denekamp'.

Met de drukke taptijden in verband met het aanstormende carnaval in het vooruitzicht, zal Frank Uit het Broek van café-restaurant Concordia zich pas helemaal in zijn 'knollentuin' moeten voelen, want samen met zijn medewerker Hans Woertman sleepte hij immers recentelijk de titel van 'Beste biertapper van Denekamp' in de wacht.

Dat gebeurde tijdens de biertapwedstrijd die de raad van 11, de out-hoftappers en de hofkapel 't is Greun van de jubilerende De Köttelpeer'n organiseerden in verband met de viering van het 44-jarig bestaan van de vereniging. Het was geen actie met als doel geld op te halen, nee, het was, zoals vermelde organisatoren het stelden, 'een interactie tussen vierend Denekamp'. Maar het plan is de westrijd jaarlijks te herhalen en zo elk jaar te komen tot de titel van 'Beste biertapper van Denekamp' en dan voorafgaand aan de carnavalsweken. De biertapwedstrijd werd gehouden in Het Podium, de residentie van de prins van De Köttelpeer'n. In de jury zaten oudhorecaman Paul Schothuis, Huub Arends van Gasterij De Smid uit Lattrop en een horeca-vakdocent van het ROC. De twee kandidaten per Denekamps horecabedrijf moesten beurtelings een pils en een herfstbok tappen en deze uitserveren, waarbij gelet werd op drie aspecten:

1. Vrolijk gezicht en vriendelijkheid;

2. Het rustig neerleggen van het viltje met het logo naar de gast gericht;

3. Het glas zo laag mogelijk vastpakken en het dan met het logo op het glas naar de klant op het viltje zetten.

De beste drie tap-duo's waren die van: 1. Concordia; 2. De Wiefkes en Het Podium; 3. De Musketier.