|
Concordia was
de
Romeinse godin van de
eendracht, meestal opgevat als de eendracht onder de leden van
eenzelfde geslacht en van eenzelfde familie, of in staatkundige
zin als de eendracht onder de burgers en onder de verschillende
standen, wier twisten zo dikwijls de staat in het grootste
gevaar hebben gebracht.
Gewoonlijk stelde men Concordia
voor als een deftige, bejaarde vrouw met een
hoorn des overvloeds in de linker- en een
schaal, of een olijftak in de rechterhand, somtijds ook met in elkander geslagen
handen.
|










 |
Persbericht
<< Vorige
Volgende >>
De Dinkellandvisie, Weekkrant voor Dinkelland, week 04, 2009
Frank Uit het Broek en Hans Woertman (Concordia) beste
biertapduo van Horeca Denekamp

Frank Uit
het Broek (l.) en Hans Woertman van 'Concordia' met de
enorme wisselbokaal, behorend bij de titel 'Beste biertapper
van Denekamp'.
Met de drukke taptijden in
verband met het aanstormende carnaval in het vooruitzicht,
zal Frank Uit het Broek van café-restaurant Concordia zich
pas helemaal in zijn 'knollentuin' moeten voelen, want samen
met zijn medewerker Hans Woertman sleepte hij immers
recentelijk de titel van 'Beste biertapper van Denekamp' in
de wacht.
Dat gebeurde tijdens de
biertapwedstrijd die de raad van 11, de out-hoftappers en de
hofkapel 't is Greun van de jubilerende De Köttelpeer'n
organiseerden in verband met de viering van het 44-jarig
bestaan van de vereniging. Het was geen actie met als doel
geld op te halen, nee, het was, zoals vermelde organisatoren
het stelden, 'een interactie tussen vierend Denekamp'. Maar
het plan is de westrijd jaarlijks te herhalen en zo elk jaar
te komen tot de titel van 'Beste biertapper van Denekamp' en
dan voorafgaand aan de carnavalsweken.
De biertapwedstrijd werd gehouden in Het Podium, de
residentie van de prins van De Köttelpeer'n. In de jury
zaten oudhorecaman Paul Schothuis, Huub Arends van Gasterij
De Smid uit Lattrop en een horeca-vakdocent van het ROC. De
twee kandidaten per Denekamps horecabedrijf moesten
beurtelings een pils en een herfstbok tappen en deze
uitserveren, waarbij gelet werd op drie aspecten:
1. Vrolijk gezicht en vriendelijkheid;
2. Het rustig neerleggen van het viltje met het logo naar de
gast gericht;
3. Het glas zo laag mogelijk vastpakken en het dan met het
logo op het glas naar de klant op het viltje zetten.
De beste drie tap-duo's waren die van: 1. Concordia; 2. De
Wiefkes en Het Podium; 3. De Musketier.


|